Depresie,atacuri de panica,anxietate….toate cu aceeasi cauza primara:intreruperea conexiunii cu Dumnezeu,cu ceea ce este mai sacru si mai luminos in noi..
Ca sa intelegem de ce e necesara spovedania ar trebui sa ne punem in primul rand intrebarea:de unde venim?Daca ne gandim ca venim din accidente si mutatii ale naturii,atunci nu putem fi noi insine decat niste accidentati,niste handicapati ai sortii.
Cei care cred ca provin din maimuta,nu se pot duce decat spre maimuta.
Dar totul,absolut totul ne indica originea noastra DE LUMINA,LEGATURA PROFUNDA CU LUMINA.In mod cert nu suntem niste accidente,fiecare din noi are rostul sau,are drumul sau ,fiecare din noi”la fel de divin ca oricare altul” cum spunea Vasile Voiculescu.

Fiecare din noi este un gand ,o intentie a lui Dumnezeu ,fiecare din noi are in el „pattern-ul” divin,scanteia.

Am fost trimisi aici,pe pamant, sa experimentam doua lucruri:Cunoasterea si Iubirea.Ni s-a dat o haina de „lut”,extrem de sofisticata si complexa.Ca sa ne ajute la trecerea testelor,pentru ca fiecare din noi sustine in fiecare clipa un test,indiferent daca isi da seama sau nu.Un cuvant,o privire,cel mai simplu gest fac distinctia intre lumina si intuneric,intre bine si rau.

De aceea,in fiecare secunda acumulam balast,mult balast,o energie negativa,care ne infasoara si ne imbolnaveste treptat-treptat.
Am ajuns din proprie experienta la concluzia ca spovedania este absolut necesara pentru a scapa din lanturile cu care ne legam continuu.
DE CE SPOVEDANIA E CONSIDERATA O TAINA?Pentru ca in fata preotului e Hristos,noi vorbim cu Hristos ,ne caim in fata lui Hristos,ne salvam prin puterea si CRUCEA lui Hristos.

Nu va lasati amagiti ca suntem evoluati,ca avem telefonie si plasme.Uitati-va bine la voi si in jur,la comunicarea noastra :suntem goi,fara continut,suntem slabi si bolnavi,anxiosi si furiosi si nu ne putem salva singuri,chiar daca ne mai agatam disperati unii de altii.
Spitalele de psihiatrie sunt pline,sinuciderile se tin lant,prietenia e inlocuita de narcisismul si utopia prezente pe Facebook.Cand mai vorbim cu noi insine?
CAND MAI SUNTEM CU NOI INSINE?
Parintele Papacioc spunea pe buna dreptate,ca vom fi intrebati:”Unde erai atunci cand nu erai in tine?”

Unii spun ca nu e nevoie de preot,ca ne uitam in oglinda si ne spunem ce avem pe suflet…putem sa facem si asta,problema e ca oglinda nu ne poate dezlega..Ea doar reflecta ..dar ruperea lanturilor de intuneric nu o poate face decat preotul,prin puterea cu care a fost investit..de cine?De IISUS HRISTOS.

La înălţarea Sa la cer,IISUS şi-a ridicat mîinile asupra ucenicilor şi i-a trimis în marea lor misiune de răspîndire a Evangheliei. Din mîinile Lui, pe care se aflau semnele cuielor, a venit asupra ucenicilor puterea şi autoritatea în lucrare. Cu această autoritate apostolică, cei doisprezece au săvîrşit lucrări asemănătoare cu acelea ale Domnului: „Prin mîinile apostolilor se făceau multe semne şi minuni în norod” (Fapte 5:12; 12:12).

„Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer”.

Fiecare e liber sa-si aleaga duhovnicul care i se potriveste mai bine ,dar esentiale sunt discernamantul de a ne vedea sufletele fara farduri si de a avea adevarata parere de rau pentru toate cele facute si gandite.
Nu trebuie sa ne impiedicam de cum e preotul,sa ne gandim ca  are poate minusuri sau umbre,SPOVEDANIA E O TAINA PENTRU CA PARTICIPA IISUS INSUSI,NOI NE RAPORTAM DIRECT LA CREATOR,care ne vorbeste prin intermediul preotilor lui.Si care a fost investit cu aceasta putere.

  • Rugăciunea apostolilor şi punerea mâinilor la primirea Duhului Sfânt a avut rolul de a le arăta Iudeilor, Samaritenilor şi tuturor neamurilor că toţi ei alcătuiesc aceeaşi Biserică a lui Hristos şi că trebuie să fie supuşi autorităţii apostolilor, aşa cum a rânduit Hristos.

Prin SPOVEDANIE haina noastra energetica se curata si sufletul se insanatoseste.
Drumul se lumineaza si avem alta putere pentru toate suferintele si incercarile prin care trebuie sa trecem.

Cineva m-a intrebat daca se nastea in Tibet,se mai spovedea?
Fiecare din noi suntem judecati dupa o legislatie infailibila ,dar in functie si de accesul pe care il avem la Cunoastere.
Nu are rost sa judecam noi ce se intampla cu adeptii ZEN,noi suntem-prin mila Domnului-crestini ortodocsi de 2000 de ani,il avem pe Hristos cu CRUCEA lui,pe care nimeni nu o poate egala ca JERTFA SI IERTARE,punctul nostru de reper e Hristos,salvarea noastra e Hristos.

Am scris aceste lucruri pentru a le fi de folos si altora.
Nu m-am dus la biserica de mica,n-am crescut cu BiBLIA si impartasania,am avut parte de o educatie atee la scoala.Am ajuns la Biserica si la necesitatea respectarii legilor si Tainelor ei prin multa,multa suferinta.
BISERICA ORTODOXA,atat de atacata acum ,nu reprezinta o cladire sau o institutie.
Exista experiente facute de fizicieni care au gasit urmele bisericilor daramate cu ajutorul aparaturii,in zona altarului inregistrandu-se „anomalii” energetice desi acolo nu mai exista de mult cladirea.

BISERICA ADEVARATA E ENERGIE,HAR ,E VIE.
O sa mi se spuna ca uite ce se intampla,ca vuieste mass-media de nu stiu cate lucruri cel putin reprobabile.Raspunsul meu este:l-am cunoscut pe Iustin Parvu,l-am cunoscut indirect pe Arsenie Boca.
Am vorbit de 3 ori cu staretul Manastirii Rarau,Veniamin Baican.,un om care vede pana in strafundurile sufletului unui om.
HRISTOS E ETERNITATE,nu se raporteaza la statistica.E suficient si un om care respecta LEGEA LUI si BISERICA LUI TRAIESTE.

Reclame