ARSENIE BOCA :”SFANTA LITURGHIE mai ţine lumea.”

Dintre toate slujbele care se fac la biserica, cea mai folositoare si mai puternica este Sfanta Liturghie. Sfanta Liturghie este jertfa si rascumpararea lumiii intregi.
In fiecare zi pe Sfanta Masa, unde se face Liturghia, Se jertfeste Mantuitorul nostru Iisus Hristos. Cum spune preotul slujitor : ” Se jertfeste Mantuitorul lumii, Cel ce ridica pacatele lumii „. O picatura din Sangele lui Iisus Hristos curata toate pacatele lumii. Si de aceea cele dintai slujbe care se pun si pentru vii si pentru morti sunt Sfintele Liturghii. Al doilea vin panacizile pentru morti, psaltirea, acatistele,  ctitoriile.
Dar liturghiile nu se pot pune pentru oricine.  Oamenii care traiesc necununati nu se pot pune la Sfanta Liturghie;la fel sectantii,pentru ca s-au lepadat de botez si de Biserica. Cei ce au refuzat Sfintele Taine la moarte, nu se trec la Sfanta Liturghie;cei ce au murit necununati, nu s-au cununat nici la moarte, la fel,precum si aceia care au fost in casatorie cu rudenii prea apropiate.

NU SE POT TRECE LA ACESTE SLUJBE CEI NEBOTEZATI SAU CEI CARE S-AU SINUCIS.

Se pot da liturghii si pentru vii si pentru morti.Se pot da ORICAND.E de dorit sa prinda si cele 40 de zile pina la judecata particulara in cazul celor adormiti,dar e bine ORICAND.
Se ajuta sufletul decedatului,dar si pe al nostru si al neamului intreg,PENTRU CA SUNTEM LEGATI ENERGETIC,IN SPIRIT UNII DE ALTII.Liturghiile pentru cei trecuti dincolo ne ajuta si pe cei de aici pentru ca nu exista timp pentru Dumnezeu,El vede Totul ca fiind ACUM.
In orase nu se fac slujbe in fiecare zi(se dau si aici pomelnice la Altar impreuna cu o prescure,tamaie si luminari ),de aceea pomelnicele sau sarindarele de 40 zile cum se mai numesc trebuie date si la manastiri.Se pot da pe intregul an sau chiar pe 7 ani.
Nu putem ajunge oricand la manastiri,de aceea exista si varianta trimiterii de mandate postale cu confirmare de primire.In locul de corespondenta de pe mandat se scrie-de exemplu:
„Parinte,va rog sa faceti 40 liturghii pentru mama mea MARIA IOANA,decedata pe 18 aprilie.A fost/sau nu spovedita si impartasita.”-PENTRU ADORMITI

Sau”Parinte,va rog sa faceti 40 liturghii pentru Olga si Alexandru,care au mari dificultati si probleme cu sanatatea.”-PENTRU VII

Daca persoana vie sau decedata-de fapt tot vie e-are mai multe nume de botez se trec toate.
La destinatar SE SCRIE numele preotului si la strada Manastirea in cauza.

Printre cele mai puternice manastiri:

1.Staret Veniamin Baican
Manastirea Rarau
Comuna Crucea,sat Chiril,jud.Suceava

2.Staret Neonil Stefan
Manastirea Frasinei
Comuna Muereasca,jud.Valcea

3.Staret Hariton Negrea
Manastirea Petru Voda
Comuna Poiana Teiului
Jud.Neamt

Prin puterea lui Iisus si a jerfei lui sufletul se duce spre lumina din ce in ce mai mult.Iar raspunsul la probleme il da insasi puterea lui Dumnezeu.

Spune-ti-le si altora .

Reclame