Crucea este o mărturisire a credintei. Atât în crezul constantinopolitan cât şi în cel apostolic îl mărturisim pe Hristos cel răstignit. Semnul crucii a devenit pentru noi un semn al identităţii religioase, un semn care ne însoţeşte o viaţă întreagă.
Din momentul botezului până în clipa morţii crucea ne este alături. Ea este o expresie a credinţei noastre, un semn al binecuvântării şi al harului divin, un simbol al mântuirii şi izbăvirii noastre.

Crucea ne aduce aminte de esenţa creştinismului despre care Sf. apostol Petru în prima sa epistolă scrie: „Sa stiti ca ati fost rascumparati, nu cu lucruri pieritoare, cu argint sau cu aur, .., ci cu sangele scump al lui Hristos”, varsat pe crucea de pe Golgota.

Crucea uneste cerul cu pamantul si imbratiseaza lumea cu iubirea in Duhul Sfant.
In centrul Sfintei Cruce sta pironit Fiul Omului cel asemenea noua afara de pacat , invatandu-ne sa fim asemenea Lui, pironindu-ne iutimea trupului pe Crucea jertfei in iubirea lui Hristos.
Crucea zideste si zdrobeste in acelasi timp. Zideste sufletele spre sfintenie si zdrobeste puterea nevazuta a vrajmasilor.
Crucea este usoara si grea, precum nadejdea in Dumnezeu este in noi sau nu.Fara nadejde nu putem avansa prea departe pe Calea mantuirii.
Crucea uneste si desparte;ne uneste cu Dumnezeu si ne desparte de diavol.
Crucea inviaza si omoara; inviaza sufletele noastre moarte si omoara patimile din noi.
Crucea este facatoare de pace si razboi; aduce pace in suflete si razboi duhurilor rautatii.
Crucea uneste oamenii si ii inalta de la pamant la cer.
Crucea este simbolul iertarii si al iubirii oamenilor de catre Dumnezeu.
Crucea este Sfanta Cruce, pecete a biruintei crestine, acum si pururea si in vecii vecilor. Amin!

Reclame