„Iisus le-a spus ucenicilor: Daca veti fi intrebati de unde sinteti,spuneti-le: Venim din Lumina,acolo unde Lumina S-a facut din Ea Insasi;si S-a facut vazuta in   chipul lor. Imaginile se arata omului ,dar lumina din ele e ascunsa in chipul Luminii Tatalui.EL se va arata si chipul Sau va fi ascuns de Lumina Sa.”.(Manuscrisele de la Marea Moarta-Evanghelia dupa Toma)

1.  Gandindu-se zile in sir sa dea o definitie Dumnezeirii,Sfantul Augustin ajunge pe malul marii.Atentia ii fu atrasa de un copil care sapase o groapa in nisip si cu     o  cana aducea apa din mare si o varsa in groapa.”Ce faci aici?””Am facut o groapa si acum o umplu cu apa; vreau sa mut marea aici,in ea”.Augustin intelese…raspunsul lui Dumnezeu. Ca si copilul,voia sa cuprinda Necuprinsul.

  1.  MAX PLANCK: “Pentru oamenii credinciosi Dumnezeu se afla la inceput, pentru oamenii de stiinta la capatul consideratiilor lor.”
    Si iata ca la “capatul consideratiilor” s-a revelat mecanica cuantica. La nivelul campului cuantic electronul este pus in miscare de informatie,iar informatia nu poate fi decat emanatia unei INTELIGENTE. Universul devine astfel”o holograma gigantica ,o holomiscare a lumii infasurate in care totul e interconectat,catre lumea noastra desfasurata perceptibila”.Asupra acestui univers ,la fel ca si in microcosmos,asupra electronului,,este imprimata miscarea.CINE o imprima?

Un raspuns il da “omul credincios”,devenit sfant –Grigorie Palama:„Dumnezeu este numit Lumină nu după esenţa Sa, ci după energia Sa.”   Fiinţele create nu puteau dobandi dintru început eternitatea, în calitate de creaturi neputand fi eterne prin firea lor. Ele trebuiau să ajungă la eternitate prin evolutie si un efort propriu, ajutate de harul dumnezeiesc, prin mişcarea spre El realizată în ceea ce noi numim timp. Mişcarea în timp este folosită de eternitatea divină, pentru atragerea fiinţelor create în sânul ei. Daca va intreaba:voi sinteti aceia?raspundeti:Noi sintem alesii Sai din fiii Tatalui Celui Viu.Daca va intreaba:Care-i semnul Tatalui dinlauntrul vostru?Voi sa spuneti:e in acelasi timp o miscare si un repaus.”(Evanghelia dupa Toma)

3. Februarie 1971.Edgar Mitchell, la bordul navetei Apollo 14: „M-am simtit dintr-o data legat profund de fiecare atom al fragilei planete pe care o vedeam prin hubloul navetei si de fiecare atom din univers. Si am avut revelatia ca Pamantul nu este o alcatuire oarecare de minerale si lichide, ci o fiinta vie. De fapt, exista o singura forta atocuprinzatoare. Ca ii spunem Dumnezeu sau ii gasim un alt nume, aceasta forta este eterna si resimtita de toate fiintele inteligente din univers. Calugarii sau initiatii au gasit-o prin rugaciune sau meditatie. Eu am calatorit spre ea”.

Reclame